Träna efter graviditeten

När barnet väl är fött då kan det ibland kännas som om det inte kan gå alltför fort att försöka komma igång och bli av med de där extra kilona man dragit på sig under graviditeten men det är viktigt att låta kroppen få läka först så skynda långsamt.

Ta dig tid att njuta av ditt lilla knyte, vila och låt amning bli en rutin, ställ inte så stora krav på dig själv och var försiktig med kroppen den första tiden det tjänar du på i längden. Du kanske har varit förutseende och tränat lite under graviditeten och det tjänar du givetvis också på när det är dags att börja igen.

Börja med att ta små promenader med barnvagnen när bebisen sover, vänta med eventuell löpträning eller annan träning som belastar dina höfter eller sätesmuskel mycket från början. Det är faktiskt så att dina höftleder belastas med din kroppsvikt flera gånger om vid löpning, det kan därför vara bra att vänta med detta till ett par månader efter graviditeten.

Promenera och öka sakta din hastighet och låt din sträcka bli längre och längre allt eftersom, trappa upp i den takt som känns ok för dig och din kropp och skynda långsamt för ett hållbart resultat.