Hitta rätt behandling för din skada

Skador är aldrig enkla och kräver ofta långvariga behandlingar och rehabilitering. Det kan röra sig om nackbesvär eller ryggbesvär, men alla av dem kan behandlas med rätt behandling. Vare sig det gäller akupunktur, ett besök hos en kiropraktor eller för att få medicinsk laser så finns det alternativ för just dig och din skada.

Olika behandlingar

Akupunkturbehandling är en alternativ behandling där man använder nålar för att stimulera läkningen. Genom att sätta nålen i en triggerpunkt i en så kallad meridian så ökar blodtillförseln i det skadade området och stimulerar därmed läkningen.

Naprapatisk behandling arbetar med rygg- och nackbesvär samt leder och muskler där man både behandlar själva skadan men även orsaken till symptomen.

Medicinsk laser behandlar cellen och har en antiinflammatorisk verkan och påverkar hur syret tas upp i cellen. Det ökar genomblödningen i cellen och på så sätt sätter igång läkningen.

Vad du än behöver för typ av behandling för din skada så har Sverige ett väldigt brett utbud av rehabilitering och behandling oavsett om det gäller generell läkarvård eller kinesisk medicin. Att ta hjälp av ett företag som kan ge olika behandlingar är en fördel eftersom det i många fall kan krävas alternativ för att läka skadan helt. I vissa fall kan det krävas både naprapatisk behandling i kombination med till exempel akupunktur för maximal läkning.

Det viktiga är att låta behandlingen ta den tid som krävs och inte skynda på kroppens läkningsprocess mer än nödvändigt. Många av oss har bråttom att kunna återgå till träningen men när det gäller skador av olika slag så är det väldigt viktigt att ge kroppen tid att läka och vila. Skyndar man för mycket så finns risken för att man skadar sig igen, eller till och med får en värre skada. När skadan väl har läkt så kan du sakta men säkert komma igång igen, men glöm inte att ta det lugnt. Ett för snabbt igångsättande kan lätt orsaka att skadan rivs upp igen.