Styrketräning för nybörjare

Styrketräning är en mycket omfattande begrepp och involverar träning för praktiskt taget alla muskler i kroppen. Detta är något som kan komplettera alla möjliga former av träning och förbättra ens resultat i dessa. Här kommer lite användbara tips för de som precis börjat eller funderar på att börja styrketräna.

Ta hjälp från någon kunnig

Styrketräning är något man mycket lätt kan göra fel om man inte är försiktig eller har fått fel information. Ett tips är att ta kontakt med en personlig tränare på ett gym eller liknande och förklara för denne vad det är man försöker åstadkomma. De kan sedan tipsa om övningar och visa hur man utför dessa på rätt sätt. Detta är något som absolut är värt pengarna då det kan drastiskt dra ned på skaderisken vid många övningar. Tjänsten Go-well kan hjälpa en att hitta en personlig tränare.

Skaffa lite utrustning hemma

Även om man planerar på att träna huvudsakligen på gymmet är det en smart idé att ha lite grundläggande utrustning hemma. Detta är perfekt för de som har lite längre till gymmet då tiden kanske inte alltid finns för att åka ut dit. Och har man planerat på att bara träna hemma är denna utrustning självfallet ett måste. Titta runt på en sajt som Gorilla Sports och titta på utbudet av utrustning som behövs för de övningar man planerat använda sig av.

Börja rätt

Det är viktigt att inte gå på allt för hårt i början. Detta är speciellt viktigt om man inte håller på med någon annan träning utöver styrketräningen. Kroppen måste vänja sig vid den plötsligt ökade belastningen och det tar lite tid. Satsa på kanske två helkroppspass per vecka den första tiden. För varje övning kan man då satsa på två set och mellan 12-15 repetitioner per set. Som kroppen blir mer van kan man lägga till ytterligare ett set.