Små steg mot en bättre hälsa

Att vår kropp och hälsa behöver rätt kost och motion är vi alla medvetna om på ett eller annat sätt även om vi ibland väljer att blunda för det. Särskilt då vi har massor av andra saker som hela tiden måste göras, barnens aktiviteter tar mer och mer tid så vi sätter oss själva åt sidan. 

Här är det ännu viktigare än tidigare att ta sig i kragen och börja röra på sig för att må bättre och få ork att klara av alla måsten i vardagen. Oavsett om du är trött, gravid eller stressad så finns det saker du kan göra för att må så bra som möjligt och det är här du behöver det som mest. Det är inte mycket som krävs för att göra en förändring så börja med små steg och känn efter var du kan öka på allt eftersom.

Har man tagit det första steget som kan vara allt från att ta trappan istället för att åka hiss, cykla med barnen till skolan eller träningen, planera och förbereda maten bättre och se till att det alltid finns frukt och grönt hemma så har du kommit en bra bit på vägen. Du känner att det dåliga samvetet släpper och istället ger plats för ny energi och kraft. Detta leder i sin tur till ökad inspiration, mer ork, man blir mindre stressad och man ser fler möjligheter att ta sig ut.