Ett gott självförtroende

Att må bra och känna att självförtroendet är på topp är förmodligen något vi alla vill uppleva. Att helt enkelt vara nöjd med sig själv och inte känna speciellt mycket tvivel eller ångest – det är en drömtillvaro det.

Att säga att det är en drömtillvaro är inte heller att överdriva det hela. För hur många är det egentligen som verkligen har den där känslan varje dag när väckarklockan ringer? Förmodligen färre än det borde vara. Sen så kan man ju må bra på alla sätt och vis utan att allt nödvändigtvis måste vara till 100 % på sin absoluta topp.

Det vi tänkte prata lite om här idag är som du kanske förstår självförtroende och dess påverkan på måendet. Vi ska ge några snabba och enkla tips på hur du kan förbättra ditt självförtroende. En del av tipsen är hämtade från denna artikel i Veckorevyn.

Håll dig fräsch och klä upp dig

Något som du säkert känner igen, men kanske inte har tänkt på som en faktisk självförtroendehöjare är när du känner dig fräsch och fin. Exempelvis då du dragit på dig de fina nyköpta kläderna eller när du nyligen har klippt håret.

Att minnas denna känsla samt att du ser till att du ofta får känna dig fin och fräsch kan bättra på självförtroendet. Sen kan det variera vad det är du gör för att få känna dig lite extra fin. Ibland kanske det räcker med att du bara ger dig själv lite extra tid innan jobbet för att göra dig i ordning, en annan gång kanske du ser till att bleka tänderna eller någon annan enkel skönhetsbehandling som du kan göra själv. Exempel på sådana kan du hitta hos Swiss Clinic, där man säljer just bland annat tandblekning och andra skönhetsprodukter.

Sätt mindre mål samt delmål och uppnå dem

Att nå och lyckas med uppsatta mål är definitivt en självförtroendeboost som heter duga. Problemet är dock att många sätter höga mål som inte sällan är svåra att uppnå. Det är förvisso inte fel att sätta sådana målsättningar, problemet däremot, det ligger i att man inte också har några lättare mål att uppnå. För även när man lyckas med enklare saker så blir man nöjd och självförtroendet ökar.

Kunskap ger självförtroende

Till sist en klyscha som är så sann som den är sagd. Att vara påläst på både sakkunskaper som exempelvis är till nytta på jobb eller i skolan eller bara ren allmänbildning kan boosta självförtroendet finfint när du gång på gång har svaren på frågorna.