Yoga vid graviditet

Tränar du yoga regelbundet och blir gravid så är det en fördel att fortsätta med detta genom och efter graviditeten. Har du inte provat yoga så kanske det är dags att ge det ett försök.

En graviditet påverkar kroppen på många sätt och även sinnet så det är en bra tid att reflektera och lära sig lyssna på kroppen. Använd gravidyogan till att förbereda sinne och kropp inför den kommande förlossningen, många av de positioner som används inom yoga kan även användas som förlossningsställningar om man tränat på dem.

När man tränar gravidyoga ska man inte som innan fokusera på att kunna avancera och intensifiera sina övningar utan snarare sakta ner, hitta fokus, lugn och känna in kroppen. Yogan hjälper andningen och stärker kroppen samtidigt som det kan lindra åkommor som halsbränna, tyngdkänslan och illamående. Du bygger dig en stark kropp och utökar din uthållighet.

Använd yogan till att lära dig mer om hur din kropp fungerar och träna samtidigt bäckenbotten, andningsteknik och avslappning. Detta är till stor hjälp även efter graviditeten då det hjälper till att stärka rygg och bukmuskler som sedan hjälper till att stabilisera de inre organen och du får en bättre hållning rent generellt både under och efter förlossningen.