Om du har problem med akne

Många människor har problem med akne. Det är främst yngre personer som lider av svår akne, men det finns även äldre personer som lider av det hela livet. Anledningen till akne är inflammerade talgkörtlar och det är vanligt att få plitor på rygg, bröst och i ansiktet.

Det går att bli av med akne men det brukar ta tid och du behöver vara noga med hygien och använda rätt produkter för din hy. Om du är ute efter bra produkter mot akne hittar du det på nätet.

Tips för att bli av med akne

Du behöver inte tvätta det drabbade området överdrivet mycket. Det räcker med ett par gånger om dagen. Smörj sedan in dig med en kräm, men undvik feta krämer. Du bör också undvika att klämma, eftersom det kan orsaka inflammation och förvärra tillståndet.

Det går bra att sola eftersom det kan torka ut aknen. Men sola måttligt och aldrig längre stunder. Det kan bli värre om du bränner dig. Se även till att använda aknelösning eller aknegel eftersom det bidrar till att porerna inte blir igentäppta lika lätt.

Vilken mat du stoppar i dig har också betydelse för hur mycket akne som blossar upp. Det är givetvis personligt vad du reagerar på men det kan vara bra att undvika mycket socker.