När man gått ned mycket i vikt: tips och efterbehandlingar

En snygg brud i en lyxförpackning sjöng Lill-Babs om en gång i tiden och med handen på hjärtat. Visst är det väl roligt när man kan dra på sig den där nya kjolen eller klänningen som man kämpat för att komma in i, men trots att du gått ned så kanske skinnet hänger löst som en påse på magen. Det är kanske inte så upplyftande när man äntligen lyckats gå ned i vikt, men lugn – det finns hjälp att få.

beautiful-sexy-lady-wearing-summer-dress

Viktminskning är något som många eftersträvar och de som gått ned i vikt vet att det inte är den svåra delen. Det är efteråt som det stora jobbet börjar. Det är då som man ska ha ändrat sina livsstil för att inte gå upp de där kilona som man kämpat för att ta bort. Man ska inte drabbas av panik bara för att skinnet inte hunnit hänga med i din viktminskning, speciellt inte om du nyss varit gravid. Det är annat om du bantat ned dig från övervikt och din mage hänger som en lös påse eller kanske är det överarmarna som hänger slappt. I vilket fall som helst så kan man åtgärda problemen med plastik kirurgi, Citadellkliniken finns på två orter i Sverige och har bra erfarenhet att utföra plastik kirurgi.

För att göra ett ingrepp och ta bort det löst hängande skinnet bör man ha ställt in sig mentalt. Tänkt igenom ingreppet ordentligt. Har du funderingar på att skaffa fler barn så kanske du bör vänta tills dess att du är klar med alla graviditeter. Har du bantat bort dina överviktskilon så bör du ha haft din målvikt ett tag så du ser att du kan hålla den utan att gå upp i vikt innan du gör ingreppet. Under tiden du väntar för att se att du nått din målvikt kan du se till att vara i så god form som möjligt. Det kan du göra genom din nya livsstil att röra på dig. Du bör även ha ställt in dig på att du kan få ett ärr där du gör ingreppet. Det är en god ide att skriva ned dina funderingar och ta upp dem vid ditt besök innan du gör lyftet.

Efter operationen kommer du att känna av smärta och få en viss svullnad. Kroppen har påbörjat sin läkningsprocess där du gjort din förbättring. Du har kanske häftiga blåmärken och det spänner och värker överallt. Det finns värktabletter som din läkare kan skriva ut åt dig. Var inte rädd för att hjälpa kroppen på traven att läka. Har du mindre smärta får kroppen mer energi åt sin läkningsprocess. Med smärta kommer även en trötthet eftersom energin går åt till att läka kroppen. Lyssna på kroppen när den vill vila. Det hela kommer att underlätta läkningsprocessen och du mår bättre under tiden.