Hälsosamma förändringar du kan göra i ditt liv

Att värna om sin hälsa är något vi alla kan bli bättre på. Och det är något som kan betyda många olika saker. Här tittar vi lite kortfattat på några saker du kan förändra i ditt liv som kommer att gynna hälsan på ett eller annat sätt.

Ta inte bilen överallt

Bilen kan vara ett snabbt och enkelt sätt att ta dig från A till B. Men om du inte bor allt för långt bort från säg jobbet eller affären kan du istället börja välja bort bilen och exempelvis ta cykeln. Äger du inte en cykel bör du överväga att skaffa dig en. Och du behöver inte den dyraste racern för detta syfte. Det finns många enkla och prisvärda klassiska cyklar som kan göra jobbet lika bra.

Börja räkna kalorier

Övervikt är ett stort samhällsproblem idag och leder till många olika besvär och risker. Och medan du säker har hört om både den ena och den andra underverkskuren för viktnedgång är de nästan aldrig hälsosam eller ger dig de verktyg du behöver för att hålla den nya vikten i det långa loppet. Vad viktnedgång handlar i grund och botten är att göra av med mer kalorier än du äter. Av denna anledning är att räkna kalorier det absolut bästa sättet att få långvarig och hållbar viktnedgång. Och du kommer även få lära dig ett och annat om hur onyttigt många livsmedel faktiskt kan vara för dig.

Lyssna på din kropp

Cykling är ett effektivt sätt att gå kondition och att gå ner i vikt. Genom att lyssna på din kropp så kan du få en effektiv viktnedgång. Se till att få in rutiner på både kostintag och din träning. Det är enkelt att skriva ner vilka dagar som du ska cykla och lika enkelt är det att skapa veckomatsedel och vad du ska äta.  På så sätt får du bra koll på ditt kaloriintag och på vad du bör äta och inte äta. Följ din matsedel till punkt och pricka och börja inte slarva utan var noggrann med vad du stoppar i dig.