Glöm inte den viktiga intimhygienen

Det är viktigt att hålla god hygien. En anledning är givetvis för att du ska lukta rent och fräscht för omgivningens skull, men framför allt är bra hygien en viktig faktor för att hålla dig frisk. De flesta har nog bra koll på hur de ska tvätta håret och kroppen. Däremot är det inte alltid lika självklart hur man håller en god intimhygien.

De intima delarna på kroppen är mycket känsligare än övriga delar av kroppen. Du kan med fördel använda rengöringsprodukter speciellt anpassade för intimhygienen. På så sätt slipper du exempelvis uttorkning eller obalans som kan leda till obehag. Du kan hitta det du behöver på nätet.

Håll dig ren på rätt sätt

Det är viktigt att hålla rätt ph-värde i underlivet och det kan du bland annat göra genom att använda rätt produkter. Men också genom att undvika överdriven rengöring. Det räcker att tvätta sig en gång om dagen.

Du kan också tänka på vilken typ av underkläder du använder. Precis som med övriga kläder spelar materialet stor roll. Det är bäst att använda underkläder tillverkade av bomull, lin eller hampa. Naturliga material som dessa är snälla mot huden, vilket är viktigt på känsliga ställen på kroppen.