Börja med yoga

Många får för sig att börja träna yoga, men alla kommer inte direkt till skott. Här är ett antal tips för den som är intresserad av att börja. Det är många som förknippar yoga med flexibilitet, och medan det visserligen är sant är det inte den enda fördelen med att börja träna yoga. Många som tränar yoga gör det även för att förbättra koncentrationen och att helt enkelt varva ned. Det finns faktiskt övningar som fokuserar specifikt på andning. För att komma igång som nybörjare kan man antingen höra sig för på gym och liknande ställen om de erbjuder yogakurser, men det fungerar även att börja hemma. Många känner att de inte riktigt är i bra nog form för att börja med yoga tillsammans med andra människor, men som tur är finns det många instruktionsvideos runtomkring på nätet. Sidan yogobe har över 350 videos anpassade för nybörjare på sin sida, och man kan skapa ett konto och testa det gratis i tre dagar. Vare sig man börjar på egen hand eller med en kurs, är det bra att vara förberedd på vissa håll. Till att börja med bör man inte börja träna på full mage. Det är bäst om det gått mellan två och tre timmar sedan man sist åt någonting. När det gäller kläder så kan man besöka en sida som Sportamore, där kan man köpa både kläder och utrustning. Kläderna behöver inte vara speciellt för yoga, det går lika bra med vanliga träningskläder. Det är inte kläderna som gör yogan, känns det bekvämt med de kläder du har så kör med det. Det ska framförallt kännas bekvämt, om ett plagg inte känns skönt så byt och ta något som du känner dig bekväm i. Träningskläder överlag brukar sitta skönt och inte vara obekväma.

En av de viktigaste sakerna att komma ihåg om man väljer att gå på en yogakurs är att inte jämföra sig själv med andra. Yoga är inte en tävling, man börjar träna för att förbättra sin hälsa och lära sig något nytt. Det kommer alltid att finnas personer som är bättre än en själv, och det är helt okej. Alla var en gång nybörjare och det tar tid att lära sig. Ta den tid du behöver för att komma igång. det får inte vara någon stress när det kommer till yoga. Du ska vara i rätt mode så att säga innan du sätter i gång med ditt yogapass. Avslappningsövningar finns att hitta på nätet så att du kan slappna av ordentligt innan ditt pass.

Att skapa en avslappnande atmosfär innan du börjar din yogapraxis för sömn är avgörande för att kunna släppa på spänningar och koppla av fullständigt. Innan ditt yogapass kan du prova några enkla avslappningsövningar för att lugna sinnet och förbereda dig för en djupare sömn.

En av de mest populära avslappningsövningarna är progressiv muskelavslappning. Börja genom att sitta eller ligga bekvämt på din yogamatta. Slappna av i hela kroppen och fokusera på din andning. Sedan kan du progressivt spänna och slappna av olika muskelgrupper i din kropp. Börja med att spänna dina tår och sedan slappna av dem. Fortsätt sedan med fotlederna, vaderna, låren och arbeta dig uppåt genom hela kroppen. Detta hjälper till att frigöra spänningar och skapa en djupare avslappning.

En annan avslappningsövning som kan vara till hjälp är djupandning med visualisering. Sätt dig i en bekväm sittande position och sluta dina ögon. Fokusera på din andning och föreställ dig att du andas in lugn och ro med varje inandning. När du andas ut, släpp på spänningar och negativa energier. Visualisera att du är omgiven av en lugnande och skyddande aura som hjälper dig att koppla av djupt. Fortsätt att andas medvetet och visualisera denna känsla av lugn och frid tills du känner dig helt avslappnad.

För att skapa en behaglig atmosfär kan du också använda dig av doftterapi med hjälp av eteriska oljor. Lavendelolja är välkänd för sina avslappnande egenskaper och kan hjälpa till att lugna sinnet inför sömnen. Du kan droppa några droppar lavendelolja på en näsduk eller använda en aromalampa för att sprida doften i rummet. Andas in doften djupt och känn hur den hjälper dig att slappna av och förbereda dig för din yogapraxis.

När du är redo att börja din yogapraxis för sömn kan du välja lugna och avkopplande yogapositioner. Vinyasa Flow och dynamisk yoga kan vara mer stimulerande och energigivande, medan yin yoga och restorativ yoga är mer inriktade på att slappna av och främja sömn. Prova att inkludera positioner som Legs-Up-the-Wall (Viparita Karani), Child’s Pose (Balasana), och Corpse Pose (Savasana) i ditt yogapass för att främja djup avslappning och sömn.

Kom ihåg att sömnen är en individuell upplevelse och det kan ta tid att hitta vilka yogapositioner och tekniker som fungerar bäst för dig. Lyssna på din kropp och experimentera med olika övningar tills du hittar det som passar dig bäst. Var tålmodig och tillåt dig själv att utforska yogans fördelar för sömn i din egen takt.

Slutligen, se till att du har en regelbunden sömnrutin och undvik att använda elektroniska enheter strax före sänggåendet. Att skapa en avkopplande kvällsrutin som inkluderar yoga för sömn kan hjälpa dig att släppa på stress och spänningar från dagen och skapa en fridfull och lugn miljö för en god natts sömn.

Yoga är en kraftfull metod för att förbättra sömnen genom att främja avslappning, minska stress och skapa en balanserad sinnesstämning. Genom att inkludera yoga i din dagliga rutin kan du upptäcka en djupare och mer återhämtande sömn som ger dig energi och välbefinnande under dagen. Så varva ned, släpp på spänningar och ge dig själv den gåvan av en god natts sömn med hjälp av yoga.