Att komma i form innan graviditeten

Din hälsa har en stor betydelse under graviditeten. Vilket är varför du helst borde se till att komma i god form i samband med planeringen av graviditeten. Att ha framförhållning på att bilda familj är egentligen bara sunt förnuft och det inkluderar faktiskt även hur du förberett din kropp och ditt sinne. Medan det räknas som normalt att vänta upp till ett år innan man blir gravid, kan det gå så mycket snabbare än så också. Är du redan i god form när ni börjar försöka bli gravid har du skapat riktigt bra förutsättningar för graviditeten. Så innan du satsar på att köpa tester av olika slag kan det vara smart att lägga upp en plan och sätta ett mål med träningen.

Sluta röka och dricka

Förutom att du helt enkelt kommer att må bättre av att sluta röka och dricka är detta något som kommer att hjälpa dig att snabbare komma i form innan graviditeten. Kvaliteten på dina ägg har också visats påverkas negativt av rökning.

Fokusera på styrketräning

Kroppen genomgår en mängd förändringar under graviditeten. Många av dessa sätter stor press på muskler och leder och är orsaken bakom ett flertal vanliga graviditetsbesvär. Områden och muskelgrupper du får ut mest utav att bygga upp innan du blir gravid är rygg, axlar, mage, säte och ben. Detta är självfallet inte ett litet projekt då det utgör en stor del av kroppen. Men det är absolut värt att bygga upp styrka i var och en av dessa. Fortsätt gärna träningen under graviditeten också. Men anpassa den efter vad kroppen klarar av och mår bra av under månaderna.

Stresshantering är också bra

Att vardagen kan inkludera en hel del stress är något vi alla är medveten om. Stanna gärna till och tänk på hur bra du just nu är på hantera stressen i ditt liv. Oddsen är att du nog kommer att uppleva liknande stress i en eller annan utsträckning under graviditeten. Vilket kan vara dåligt för både dig och barnet om du inte har bra sätt att hantera den.