Gym hemma

Vill man seriöst komma igång med att träna regelbundet måste så få saker som möjligt komma i vägen för ens framsteg. Just av denna anledning kan det vara praktiskt att ha både det ena och det andra hemma.

Vill man gymma hemma måste man ju först och främst se över vilket utrymme man har för detta. Bor man i lägenhet har man ju knappast samma möjlighet som någon som har både hus med källare och garage.

Det betyder dock inte att man inte kan träna hemma om man bor i lägenhet, man måste helt enkelt hitta övningar som inte kräver maskiner eller stora utrymmen. Även mindre redskap kan vara till stor hjälp.

Vare sig om man bor litet eller stort kan man ta sig en titt hos de återförsäljare man kan hitta online. Det finns allt från små hantlar och hopprep till stora multigymmaskiner. Att köpa en maskin kan naturligtvis kännas som en stor utgift, och det är det, men ju mer man tränar på den desto mer pengar sparar man in på ett gymmedlemskap.

Så vad är det man behöver egentligen? Detta kommer bero mycket på vilken typ av träning man föredrar och vilka mål man har. Vill man till exempel bygga upp armstyrkan är en uppsättning hantlar och kanske en skivstång med en variation av vikter gör susen. Är man istället ute efter att bygga upp konditionen kan man överväga att köpa ett löpband eller en träningscykel.

Har man planerat att göra om ett helt rum till ett gym behöver man ju inte begränsa sig till en enda typ av träning, man kan fylla på med andra redskap och maskiner allt eftersom. Det kan då även vara en bra idé att sätta upp en spegelvägg, detta hjälper en att se om man utför moment och rörelser korrekt.