Att ta hand om sig själv

I många fall så känner vi att vi inte räcker till och att vi inte orkar med det vi har framför oss. Och det gäller att vi tar hand om sig själv. Att planera sitt liv så att man inte hamnar i den spiralen av att man inte hinner med.

Ibland är det kanske så att vi måste säga nej till saker och ting. Att prioritera det som är viktigt och låta det andra få vänta ett tag kan ibland vara ett måste. Tyvärr är det så att om vi inte prioriterar så blir inte bara vi själva stressade utan även de som vi har lovat något också stressad över att saker och ting inte blir gjorda.

Att göra ett schema på vad som ska vara gjort under veckan kan vara ett bra sätt att hålla koll på vad man ska göra och hur mycket man har kvar innan veckan är slut. Ser man i mitten på veckan att man inte hinner så kan man försöka styra om lite aktiviteter och planera in en eller ett par timmars övertid om det har med jobbet att göra så man vet och känner att detta kommer jag att kunna fixa innan veckan är slut.

När man väl är ledig så får man se till att verkligen vara ledig och gör det man vill och få välbehövlig vila. Ta promenader och vara ute i friska luften kan göra gott för kroppen. Att ta hand om sig själv är viktigt för att man ska orka med jobb och fritid, livspusslet är inte lätt alla gånger att lägga. Men om man försöker att planera både sin fritid och jobb så kan pusslet vara lite lättare att få ihop.