Börja med yoga

Många får för sig att börja träna yoga, men alla kommer inte direkt till skott. Här är ett antal tips för den som är intresserad av att börja.

Det är många som förknippar yoga med flexibilitet, och medan det visserligen är sant är det inte den enda fördelen med att börja träna yoga.

Många som tränar yoga gör det även för att förbättra koncentrationen och att helt enkelt varva ned. Det finns faktiskt övningar som fokuserar specifikt på andning.

För att komma igång som nybörjare kan man antingen höra sig för på gym och liknande ställen om de erbjuder yogakurser, men det fungerar även att börja hemma. Många känner att de inte riktigt är i bra nog form för att börja med yoga tillsammans med andra människor, men som tur är finns det många instruktionsvideos runtomkring på nätet. Sidan yogobe har över 350 videos anpassade för nybörjare på sin sida, och man kan skapa ett konto och testa det gratis i tre dagar.

Vare sig man börjar på egen hand eller med en kurs, är det bra att vara förberedd på vissa håll. Till att börja med bör man inte börja träna på full mage. Det är bäst om det gått mellan två och tre timmar sedan man sist åt någonting.

När det gäller kläder så kan man besöka en sida som Sportamore, där kan man köpa både kläder och utrustning. Kläderna behöver inte vara speciellt för yoga, det går lika bra med vanliga träningskläder. Det är inte kläderna som gör yogan, känns det bekvämt med de kläder du har så kör med det. Det ska framförallt kännas bekvämt, om ett plagg inte känns skönt så byt och ta något som du känner dig bekväm i. Träningskläder överlag brukar sitta skönt och inte vara obekväma.

En av de viktigaste sakerna att komma ihåg om man väljer att gå på en yogakurs är att inte jämföra sig själv med andra. Yoga är inte en tävling, man börjar träna för att förbättra sin hälsa och lära sig något nytt. Det kommer alltid att finnas personer som är bättre än en själv, och det är helt okej. Alla var en gång nybörjare och det tar tid att lära sig.

Ta den tid du behöver för att komma igång. det får inte vara någon stress när det kommer till yoga. Du ska vara i rätt mode så att säga innan du sätter i gång med ditt yogapass. Avslappningsövningar finns att hitta på nätet så att du kan slappna av ordentligt innan ditt pass.